Netto inkomen G-III Apparel weer in zwarte cijfers

Amerikaans kledingproducent G-III Apparel zag in het derde kwartaal de omzet met 16 procent toenemen. De licentiehouder van onder andere Calvin Klein, DKNY, Docker, Levi’s en Tommy Hilfiger rapporteerde een omzet van 1,02 miljard dollar (862 miljoen euro). Het bedrijf heeft na de bekendmaking van de resultaten, de verwachting voor het gehele financiële boekjaar naar boven bijgesteld.

“We zijn tevreden met de resultaten van het derde kwartaal die onze verwachtingen hebben overstegen. We hebben onze strategie uitgevoerd met bekende merken en aantrekkelijke producten in een omgeving die uitdagend blijft in onze industrie. Onze producten verkopen goed nu we het feestseizoen in gaan en we verwachten het financiële jaar te sluiten met verbeterde resultaten en vastgehouden momentum,” aldus CEO van G-III Apparel, Morris Goldfarb.

Het netto inkomen van de groep kwam in het derde kwartaal neer op 81,6 miljoen dollar (69 miljoen euro). Naar aanleiding van de resultaten van het derde kwartaal heeft de groep de verwachting van het netto inkomen aan het einde van het boekjaar bijgesteld. G-III Apparel verwacht nu een netto inkomen tussen de 66 en 71 miljoen dollar (55,8 en 60 miljoen euro). Dit getal lag eerst nog tussen de 56 en 60 miljoen dollar (46,5 en 60 miljoen dollar). De verwachting voor de omzet aan het einde van het jaar, blijft hetzelfde, 2,8 miljard dollar.

De afgelopen kwartalen rapporteerde het bedrijf een nettoverlies. Na de bekendmaking van de positieve cijfers, nam de aandeelprijs van de groep dan ook met 16,2 procent toe.

Beeld: G-III Apparel website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN