• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto inkomen Tapestry bijna verdubbeld in afgelopen boekjaar

Netto inkomen Tapestry bijna verdubbeld in afgelopen boekjaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tapestry, Inc. heeft de omzet in het boekjaar 2019 met 3 procent omhoog gebracht. Het moederbedrijf van Coach, Stuart Weitzman en Kate Spade wist een omzet van 6 miljard dollar (5,4 miljard euro) te behalen. Het netto inkomen van de groep werd bijna verdubbeld.

Onderaan de streep kwam het netto inkomen neer op 643 miljoen dollar (578,8 miljoen euro) in vergelijking met de 398 miljoen dollar (358,2 miljoen euro) vorig boekjaar. “Fiscaal 2019 was een jaar van betekenisvolle evolutie voor Tapestry,” aldus CEO Victor Luis, in het jaarverslag. “We hebben significante vooruitgang geboekt met onze strategische initiatieven, onder andere het bouwen van de fundering voor ons multi-brand platform. We hebben de verwachte synergieën gerealiseerd door de integratie van Kate Spade in ons portfolio waardoor we investeringen in zowel ons systeem konden doen als in de internationale ontwikkeling”.

Bij Coach bleef de omzet nagenoeg gelijk met 4,27 miljard dollar (3,8 miljard euro). Kate Spade behaalde een omzet van 1,37 miljard dollar (1,2 miljard euro) dankzij een stijging van 6 procent. Stuart Weitzman wist de omzet op te voeren 4 procent naar 389 miljoen dollar (350 miljoen euro).

Coach
Kate Spade
Stuart Weitzman
Tapestry