• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nettowinst Puma stijgt met 92 procent in Q1

Nettowinst Puma stijgt met 92 procent in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Puma heeft een veelbelovend eerste kwartaal achter de rug dankzij een groei van 92 procent in de nettowinst naar 50 miljoen euro. Het bedrijf heeft daarom de voorspelling voor FY2017 aangepast. Verkoop steeg in Q1 met 15.4 procent naar een recordhoogte van 1 miljard euro.

Dankzij de goede verkoop in ons distributienetwerk, in eigen beheer en met onze belangrijkste retail partners, is onze verkoop in Q1 boven verwachting gestegen,” zegt Bjorn Gulden, CEO van Puma SE in een persbericht. “Voor het eerst in de historie van Puma, hebben we een omzet boven de 1 miljard euro gedraaid in een kwartaal. Onze EBIT ontwikkelde positief met een groei van 70 procent naar 70 miljoen euro. De start van het jaar die sterker was dan verwacht laat zien dat Puma op het juiste pad zit. Daarom hebben we onze voorspelling voor het gehele jaar aangepast naar een lage dubble digit groei in omzet en EBIT voor het gehele jaar tussen de 185 en 200 miljoen euro.”

Vorig jaar noteerde het bedrijf in het eerste kwartaal een omzet van 851,9 miljoen euro. Dankzij de grootste drijfveer, de verkoop van schoenen, en een groei van minstens 10 procent in alle regio’s, behaalde Puma dit kwartaal een recordomzet.

Beeld: Puma Facebook

Puma