• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nettowinst Puma verdubbeld in H1

Nettowinst Puma verdubbeld in H1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De stijgende lijn bij Puma blijft maar doorzetten. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 16 procent naar een bedrag van 969 miljoen euro. Alle positieve resultaten van het afgelopen halfjaar zorgden ervoor dat de winst meer dan verdubbelde.

Het eerste halfjaar van het boekjaar 2017 behaalde Puma een omzet van 1,9 miljard euro dankzij een stijging van 16 procent. Het EBIT sprong in deze periode omhoog naar een bedrag van 114 miljoen, in vergelijking met 53 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2016. De nettowinst steeg van een 27 miljoen euro vorig jaar naar een winst van 72 miljoen.

”In opnieuw een positief kwartaal hebben we een groei tot stand gebracht in alle regio’s en in zowel schoenen als kleding,” aldus CEO Bjørn Gulden in een persbericht. “Dit gecombineerd met een goede verkoop in de retail en een goed orderboek voor de volgende kwartalen zorgden ervoor dat we onze verwachting voor het gehele jaar hebben bijgesteld. We verwachten nu een omzetgroei tussen de 12 en 14 procent en een EBIT tussen de 205 en 215 miljoen euro.”

16 procent omzetgroei voor Puma in H1

De groei van de omzet werd volgens het bedrijf vooral gestuwd door het schoenen segment, die de grootste inkomstenbron is voor Puma. Het afgelopen halfjaar deden de modellen Basket Heart en Ignite Limitless het goed maar ook de schoenen met een platform of suède, aldus het bedrijf in het halfjaarverslag. De meeste van deze schoenen worden echter via de groothandel verkocht. Verkoop uit eigen retaillocaties steeg het afgelopen halfjaar met 21.8 procent naar een bedrag van 430 miljoen euro. De verkoop uit eigen kanalen maakt hierdoor 21.8 procent uit van de totale omzet van het bedrijf.

Vanwege de positieve resultaten heeft Puma dit jaar al twee keer de verwachting voor het gehele jaar bijgesteld. Dit deed het bedrijf voor het eerst in april tijdens de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal. De verwachting voor het EBIT werd toen al bijgesteld naar een bedrag tussen de 185 en 200 miljoen euro. Vorige week, nog voor de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal, werd de verwachting opnieuw aangepast naar een EBIT tussen de 205 en 215 miljoen euro.

Beeld: Puma

Puma