New Look weg uit Nederland

Modeketen New Look gaat definitief weg uit Nederland. Het filiaal in Rotterdam sluit begin juni, en vanaf eind september zijn ook de concessies in de V&D dicht.

"New Look kan bevestigen dat we onze eigen winkel in Rotterdam sluiten begin juni. We trekken ons ook terug uit onze 12 concessies in de V&D warenhuizen, met ingang eind september," laat het Britse bedrijf in een statement weten. "We blijven verder verkopen tot dan." Volgens de keten is Nederland niet één van de top vier internationale marken waar het zich op wil richten dit jaar. Nederlandse klanten kunnen nog wel in de Engelstalige webshop terecht. De top vier van meest succesvolle markten bestaat uit thuisland Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Polen.

New Look sluit filialen en concessies in Nederland

De prioriteit ligt nu bij het ondersteunen van de medewerkers van de winkel en de concessies. Guen de Mello van PressOnly, die de PR doet van New Look, verwacht dat het bedrijf de medewerkers wel zal helpen bij het vinden van nieuw werk, maar verdere details zijn niet bekend gemaakt.

New Look heeft een eigen winkel in Rotterdam, dat in 2009 geopend werd. De eerste concessie in V&D opende in 2010, en dat werd in de loop der jaren uitgebreid naar 12 concessies. De winkelketen had toen nog de ambitie om meer eigen filialen te openen, waaronder in Amsterdam. Een woordvoerder van V&D laat aan FashionUnited weten: "New Look zal uiterlijk september dit jaar haar shop-in-shops in V&D sluiten. Momenteel kijken we naar de invulling van de vierkante meters die hierbij vrij komen. Bij de invulling van deze vierkante meters houden we rekening met de nieuwe toekomstplannen van V&D zoals die vorige week vrijdag gepresenteerd zijn."

New Look weg uit Nederland

Modeketen New Look werd in 1969 opgericht in Groot-Brittannië. De modeketen biedt kleding, schoenen en accessoires voor dames, heren en tienermeisjes. In thuisland Groot-Brittannië is New Look de op een na grootste retailer voor dameskleding en accessoires. De New Look Group heeft meer dan 800 winkels in 21 landen en 596 winkels in Groot-Brittannië.

In het eerste half jaar van 2015, dat eindigde op 27 september 2014, melde New Look een omzetstijging van 6,9 procent bij een gelijkblijvend aantal winkels. De e-commerce in het thuisland steeg met meer dan 8,3 procent. CEO Anders Kristiansen liet toen weten te blijven focussen op uitbreiding in China en Polen. Ook zal er flink geïnvesteerd worden in e-commerce, zo krijgen Frankrijk en Duitsland een eigen webwinkel.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN