• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe eigenaar voor Balmain

Nieuwe eigenaar voor Balmain

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De kogel is door de kerk. Mayhoola for Investments uit Quatar neemt modehuis Balmain over. Dat meldt de Bucephale Finance, de adviseur voor de acquisitie.

”Na afronding van deze transactie zal Mayhoola for Investments 100 procent eigenaar zijn van het kapitaal van Balmain,” zei Bucephale in een persverklaring.

Hoewel niet bekendgemaakt werd voor welk bedrag Balmain is overgenomen, schreef het Franse financiële dagblad Les Echos al in april dat Mayhoola 500 miljoen euro had geboden voor het Franse modehuis. Inmiddels is dat bedrag bijgesteld naar minimaal 485 miljoen euro tot mogelijk 500 miljoen euro, maar altijd hoger dan de oorspronkelijke schatting van 300 tot 400 miljoen euro.

De toekomst van het merk was al langere tijd onzeker. Eigenaar Alain Hivelin overleed in december 2014. Zijn meerderheidsbelang werd overgezet naar het holdingbedrijf van de familie Hivelin, maar zijn vrouw en dochters zouden niet actief zijn in de modewereld. Een aantal directieleden van Balmain hebben volgens WWD ook een aandeel in het bedrijf, maar het is niet bekend of zij hun aandelen zullen verkopen.

Snelle groei in het buitenland

Na de overname zal Balmain zijn groeiplannen kunnen versnellen, vooral met nieuwe boetieks in het buitenland, aldus Bucephale. Het modehuis telt momenteel 17 eigen winkels, met name in China alsmede in Tokyo, Seoul, Hongkong en Dubai, en sinds april in New York.

Les Echos heeft de jaaromzet van Balmain geschat op 120 miljoen euro. Afgelopen april zei topman Emmanuel Diemoz dat het merk de afgelopen drie jaar een gemiddelde groei van 25 procent heeft gerealiseerd.

Balmain werd in 1945 opgericht door Pierre Balmain, Het label staat sinds 2011 onder creatieve leiding van de razend populaire Olivier Rousteing. Zijn vrouwelijke, uitgesproken sexy ontwerpen zijn geliefd bij actieve mode-minnende Instagrammers, waaronder de Kardashian clan. Dit heeft aanzienlijk bijgedragen aan de huidige populariteit van het merk.

Mayhoola kan ondertussen weer een modehuis aan zijn portfolio toevoegen. De koninklijke investeringsmaatschappij is sinds 2012 al eigenaar van het Italiaanse modehuis Valentino. Ook heeft het een minderheidsbelang in het Britse accessoiremerk Anya Hindmarch, en in een meerderheidsbelang in Forall Conferzioni, de producent van Pal Zileri en licentiehouder van Moschino en Cerruti 1881.

Foto: screenshot Balmain.com

Balmain
Mayhoola For Investments