• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe strategie Bretoniere Groep niet geslaagd: groep vraagt faillissement aan

Nieuwe strategie Bretoniere Groep niet geslaagd: groep vraagt faillissement aan

Door Marjolein Stormezand

11 mrt. 2019

Business

Bretoniere Groep, moederbedrijf van Nederlandse lederwarenmerken Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere, vraagt faillissement aan voor de eigen winkels en de webshop. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Op 6 maart 2019 werd Wholesale I B.V. (voorheen Bretonière Wholesale B.V.), het bedrijfsonderdeel verantwoordelijk voor de groothandelsactiviteiten, al door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard.

Het bedrijf kampte ‘door marktomstandigheden’ al langere tijd met dalende omzetten. De in 2016 aangekondigde nieuwe strategie, waaronder een nieuwe look van de winkel en uitbreiding naar het buitenland, mocht ook niet baten.

Het schoenenbedrijf schrijft na faillissement van de groothandelsactiviteiten nu ook faillissement te hebben aangevraagd voor de overige bedrijfsonderdelen, waaronder de eigen winkels en de webshop. De verwachting is dat het faillissement dinsdag wordt uitgesproken. De winkels en webshop zijn vooralsnog open.

Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere vragen faillissement aan

”De schoenensector heeft niet kunnen profiteren van het economisch herstel. Sinds het einde van de economische crisis is de omzet in de sector verder afgenomen met 25 procent”, aldus het persbericht.

”De directie betreurt het faillissement en hoopt een doorstart te kunnen maken. In het licht daarvan kan het bedrijf geen verdere mededelingen doen. Bij Bretoniere Groep werken 115 mensen.

In 2014 nam Karmijn Kapitaal een meerderheidsbelang in het Nederlandse lederwarenbedrijf Fred de la Bretonière. Oprichter en naamgever Fred de la Bretonière bleef als ontwerper aan het bedrijf verbonden.

Beeld: Fred de la Bretoniere Facebook

Bretoniere Groep
Faillissement
FRED DE LA BRETONIERE
Shabbies Amsterdam