• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nike, Inc. noteert 7 procent omzetstijging in Q3

Business

Nike, Inc. noteert 7 procent omzetstijging in Q3

Door Marjolein Stormezand

22 mrt. 2019

Nike, Inc. rapporteert voor het derde kwartaal van het huidige boekjaar, eindigend op 28 februari 2019, een omzetstijging van 7 procent tot 9,6 miljard dollar (8,4 miljard euro). Volgens het bedrijf werd de omzetgroei gedreven door de groothandelsactiviteiten, Nike Direct en de aanhoudende groei in de productcategorieën schoenen en kleding.

De omzet voor Converse bedroeg in het derde kwartaal 463 miljoen dollar (409 miljoen euro), een daling van 2 procent op valuta-neutrale basis. De tweecijferige groei van het merk in Azië werd volgens het bedrijf gecompenseerd door de omzetdalingen in de Verenigde Staten en Europa.

Het brutomarge steeg in het derde kwartaal met 130 basispunten tot 45,1 procent. Het bedrijf verklaart dat het nettoresultaat in Q3 1,1 miljard dollar bedroeg (970 miljoen euro).

"In het derde kwartaal zorgde ons team opnieuw voor een sterke, gezonde groei in het complete portfolio van Nike", aldus Mark Parker, CEO Nike, Inc., in de verklaring. "Ons momentum wordt versneld door ons vermogen tot snelle innovatie op grote schaal en uitbreiding van vernieuwende digitale consumentenervaring over de hele wereld.”

Beeld: Nike Newsroom