Nike, Inc. heeft in het eerste kwartaal de omzet met 10 procent laten groeien en het netto inkomen is zelfs met 15 procent gegroeid. Het netto inkomen is hierdoor de 1 miljard dollar gepasseerd in het eerste kwartaal.

“Nike’s consumer direct aanpak, gecombineerd met onze innovaties, zorgt voor sterk momentum en gebalanceerde groei in het hele bedrijf,” aldus Mark Parker, CEO van Nike, Inc. in het persbericht. Het bedrijf behaalde een omzet van 9,9 miljard dollar (8,4 miljard euro) en voerde de omzet in het kwartaal op naar 1,1 miljard dollar (935 miljoen euro) ten opzichte van het eerste kwartaal vorig boekjaar.

De omzet in Europa steeg in het eerste kwartaal met 9 procent. In China steeg de omzet het hardst, met 20 procent. Noord Amerika zorgde de toegenomen verkoop voor een omzetstijging van 6 procent. Asia Pacific en Latijns-Amerika zorgen gezamenlijk voor een omzetgroei van 14 procent. De categorie schoenen, de grootste van Nike, Inc. behaalde een groei van 10 procent, kleding 11 procent.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN