Olcay Gulsen erkent inschattingsfout bij problemen Supertrash

De financiële problemen van Supertrash waren te wijten aan een inschattingsfout. Dat stelt CEO en oprichter Olcay Gulsen in een gesprek met BNR.

Modebedrijf Supertrash ontving recentelijk een kapitaalinjectie om te ontkomen aan liquiditeitsnood. De investering bedroeg ‘enkele miljoenen’, die betaald werd door een groep mode-investeerders (wie dat zijn wil Gulsen nog steeds niet prijsgeven).

In het interview met BNR stelt Gulsen dat de overname van de retaildivisie (die tot dat moment in handen was van franchisers) in 2015 ten grondslag lag aan de financiële problemen. Er kwam echter geen extra kapitaal bij om dat te bekostigen. Gulsen: “De grootste fout is geweest dat we zonder extra werkkapitaal een winkelorganisatie hebben overgenomen. Dat is een inschattingsfout geweest, maar ik was gewend geraakt aan een bepaalde impulsieve bewegingsvrijheid, ik heb het altijd op deze manier gedaan. Ik kwam er ook achter dat mijn kracht als ondernemer niet in het runnen van een hele ingewikkelde bedrijfsstructuur zit.”

Het merk Supertrash is nog altijd winstgevend, stelt de oprichtster. Het tweede merk St.Studio is dat nog niet, ‘maar dat was te verwachten’. Het merk doet het goed als net net opgestart merk, maar het is ‘nog niet goed genoeg’. “Het merk doet het beter in Londen dan in Amsterdam, want hier is men meer prijsgericht en kritisch. De mensen gaan hier ook iets minder goed gekleed, er heerst een casual mentaliteit.”

Inmiddels bestaat de directie van het bedrijf van Gulsen uit drie personen, waar het er voorheen zes waren. Daar is Gulsen erg blij mee: “Er ging veel langs mij heen; als er veel lijnen door elkaar heen lopen mis ik de kracht.” Ze is positief over de toekomst van haar bedrijf: “Deze periode hadden we nodig om de volgende stap te zetten. Het was los zand, en nu zijn we een hechte club die samen doelen willen bereiken.”

Beeld: Supertrash Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN