• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kapitaalinjectie van ‘enkele miljoenen’ voor Supertrash

Kapitaalinjectie van ‘enkele miljoenen’ voor Supertrash

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more
Business

Modebedrijf Supertrash ontvangt een kapitaalinjectie om te ontkomen aan liquiditeitsnood. De investering bedraagt ‘enkele miljoenen’, die betaald wordT door een groep mode-investeerders. Dat bevestigt oprichtster en CEO Olcay Gulsen aan Quote.

Volgens de oprichtster was er in het afgelopen jaar sprake van een liquiditeitsprobleem. Dat kwam voornamelijk door een mislukte overstap naar een andere bank. “We hadden onze huisbank ingewisseld voor een buitenlandse bank omdat we dachten met een andere betaalmethode, de Letter of Credit, beter internationaal overweg te kunnen,” licht de onderneemster toe aan Quote. Vaak biedt zo’n ‘letter’ meer zekerheid voor ex- en importeurs bij buitenlandse transacties. Maar dat ‘bleek helaas niet het geval’.

Het bedrag wordt voor ‘ongeveer de helft’ betaald door Gulsen zelf, die daarmee het grootste deel van de aandelen van haar eigen bedrijf behoudt.

Mode-investeerders pompen ‘enkele miljoenen’ in Supertrash

De resultaten van 2015 zijn nog niet bekend, maar volgens bronnen zouden de omzetten in de kledingwinkels teruglopen als gevolg van de implementatie van het duurdere concept ST.Studio. Gulsen stelt dat daar niets van waar is. “Het klopt wel dat ST.Studio nog niet winstgevend is, maar we zijn pas één jaar bezig,” zegt ze tegen Quote. Supertrash behaalt volgens Gulsen ‘miljoenen aan omzet´ met een winst van 12 procent. Het probleem zat ‘puur bij de funding’.

Toch waren er grote veranderingen in boekjaar 2015. Zo werd het hoofdkantoor in de Bijlmer verkocht aan een zakenpartner, voor zo’n 1,1 miljoen euro. Ook werd het aangrenzende pand met onder meer showrooms op de markt gezet. Na de lancering van ST. Studio in februari 2016 nam oprichtster Olcay Gulsen ook afscheid van de zeskoppige directie. Volgens Gulsen was de organisatiestructuur en werkwijze te traditioneel voor zo’n jong en modern bedrijf. Daarom moest de structuur platter en de lijnen korter, ‘zoals online spelers werken’.

Tevens zijn er verschillende winkels van Supertrash gesloten, onder meer in Haarlem en in Amsterdam. In het pand aan de Amsterdamse Leidsestraat zal Calvin Klein zich vestigen. Gulsen erkent aan Quote dat het geen goede locatie meer is, ‘omdat er vooral kaas- en ijswinkels zitten tegenwoordig’. “We kijken inmiddels naar enkele nieuwe ‘urban’ locaties waar we minder huur hoeven te betalen.”

Beeld: Facebook Supertrash

ststudio
SuperTrash