• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Olcay Gulsen neemt met ST. Studio afscheid van directie

Olcay Gulsen neemt met ST. Studio afscheid van directie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bij de lancering van ST. Studio heeft oprichtster Olcay Gulsen de organisatiestructuur ook flink onder handen genomen. Het bedrijf gaat inmiddels verder zonder zeskoppige directie. Dat zegt Gulsen in het aprilnummer van Retailtrends.

Volgens Gulsen was de organisatiestructuur en werkwijze te traditioneel voor zo’n jong en modern bedrijf. Daarom moest de structuur platter en de lijnen korter, ‘zoals online spelers werken’.

“Het middenkader is weg en veranderd in een leidend, creatief projectmanagementteam,” licht de oprichtster en eigenaresse toe aan Retailtrends. De directeuren bij haar bedrijf kwamen veelal van bedrijven als We Fashion en Scotch & Soda, en daarbij is de modebranche volgens de onderneemster ‘niet de meest innovatieve branche’. Gulsen: “Elke maandag zat ik zes uur in vergadering en bijna nooit hoorde ik iemand enthousiast zeggen: ‘Hé, ik heb nu een leuk idee’.”

Als ST. Studio groeit, sluit Gulsen niet uit dat er toch weer een directie komt, al zou ze dan liever een kleine directie houden en mensen aannemen die niet uit de modebranche komen. Zo denkt ze aan mensen uit de horeca of een Booking.com.

Olcay Gulsen
ST.Studio
SuperTrash