• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omnim Investments achter doorstart College Style

Omnim Investments achter doorstart College Style

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Begin december maakte College Style begin december een doorstart, met op dat moment nog een voor de buitenwereld onbekend bedrijf. Uit het eerste verslag van de curator in de zaak blijkt nu dat Omnim Investments achter de redding van de keten zit.

Omnim Investments, dat meerdere belangen heeft in modemerken waaronder Nickelson, was één van de twee bieders op de totale activa van College Style uit Ridderkerk. Uiteindelijk kwam het bod van Omnim Investments als beste uit de bus aldus de curator en betaalde het holdingbedrijf 322.500 euro voor de overname. Onder de afspraken betreffende de overname valt ook de verplichting om aan ten minste 75 procent van het personeel een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Op het moment van het faillissement waren 78 mensen werkzaam bij College Style. Daarbij heeft Omnim de exploitatie van tien winkels op zich genomen. Begin december benadrukte curator Boender al dat de nieuwe eigenaar ‘de doelgroep kent en respecteert’ en ‘op dezelfde voet verder zal gaan’. De naam College Style blijft behouden en de winkels zullen op zondag gesloten blijven zoals voor het faillissement ook gewoonlijk was.

Zoals al eerder aangegeven door eigenaar Jan Roukens tegen het Reformatorisch Dagblad had de faillissementsaanvraag te maken met de veranderende markt voor dameskleding en de afname van loyaliteit. In het verslag is te lezen dat het bedrijf sinds boekjaar 2013/2014 verliezen leed. Ondanks snijden in het winkelbestand en de kosten bleef het bedrijf verlies lijden. “Vergrijzing, ontzuiling en een grotere beschikbaarheid van specifieke kleding elders hebben geleid tot afname van loyaliteit,” aldus het verslag. Er werd gehoopt dat 2017 een ‘break-even jaar’ zou zijn, maar het verlies liep op tot 700.000 euro waarop het faillissement is aangevraagd.

Beeld: College Style Facebook

College Style
omnim investments