• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Desigual met 9,6 procent naar beneden

Omzet Desigual met 9,6 procent naar beneden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Spaanse modelabel Desigual heeft de eerste helft van het lopende boekjaar afgesloten met een omzet van 378 miljoen euro, wat neerkomt op een daling van 9,6 procent. Verzwakte resultaten uit het groothandelskanaal en dalende verkopen in eigen winkels leidden tot de omzetdaling, maakte het merk donderdag bekend.

In het eerste kwartaal daalde de omzet met 10,4 procent, in het tweede kwartaal werd een iets lichtere daling van 8,5 procent waargenomen.

Desigual’s EBITDA bedroeg 54,6 miljoen euro, een daling van 23,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alleen het online kanaal leverde goede prestaties met een dubbelcijferige omzetgroei. Daarmee vertegenwoordigt de e-commerce 11 procent van de totale omzet van Desigual.

Verminderde activiteiten waren volgens de retailer de grootste aandrijver van de omzetdaling. Ook zwakkere prestaties in eigen winkels in de belangrijkste markten en dalende verkopen in het multibrand groothandelsnetwerk drukten de cijfers. Desigual is momenteel bezig met de lancering van een nieuwe strategie en winkelconcept, welke begin volgend jaar worden geïntroduceerd.

Desigual heeft ruim 500 winkels in meer dan 100 landen wereldwijd. In 2014 behaalde het bedrijf, dat voor 10 procent eigendom is van de Franse investeerder Eurazeo, nog een omzet van bijna een miljard euro.

Beeld: Desigual Facebook

Desigual