• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Esprit loopt in Benelux verder terug, vermindert verlies

Omzet Esprit loopt in Benelux verder terug, vermindert verlies

Door Caitlyn Terra

18 sep 2019

Business

Bij Esprit laat de omzet nog geen stijgende lijn zien, zo is te lezen in het financiële jaarverslag van afgelopen jaar. In het boekjaar daalde de omzet met 16,9 procent en in de Benelux daalde de omzet van 1,3 miljard Hong Kong dollar, naar 1,1 miljard Hong Kong dollar (150 miljoen euro naar 127 miljoen euro).

Aan het einde van het boekjaar had Esprit Holdings Ltd een omzet behaald van 12,9 miljard Hong Kong dollar (1,5 miljard euro) door een daling van 16,3 procent. Bij gelijke wisselkoersen daalde de omzet met 12,9 procent.

Het nettoverlies van Esprit Holdings Limited nam af met 16,1 procent en landde op een bedrag van 2,1 miljard Hong Kong dollar (248 miljoen euro). CEO Anders Kristiansen is dan ook positief over de ontwikkeling van het bedrijf. Vorig jaar kondigde het bedrijf nog aan een nieuwe koers te gaan voeren, en de eerste effecten daarvan zijn nu zichtbaar, aldus de topman in het financiële verslag. “In het boekjaar 2019/19 hebben we veel vooruitgang geboekt met onze strategische initiatieven en hebben we ons doel voor dit boekjaar bereikt. Er blijft echter nog veel te doen om het bedrijf te transformeren.” Zo heeft het bedrijf het doel om in het boekjaar 2021/22 weer het break-even point te bereiken.

Esprit vermindert verlies, maar ziet omzet nog dalen in boekjaar 2018/2019

Duitsland blijft het belangrijkste omzet land voor het merk, zo blijkt uit de jaarcijfers. In het land behaalde Esprit een omzet 4,4 miljard Hong Kong dollar (508 miljoen euro) terwijl dit voorgaand boekjaar nog 5,2 miljard Hong Kong dollar was (601 miljoen euro). In de rest van Europa werd een omzet behaald van 3,5 miljard Hong Kong dollar (tegen 4,1 miljard Hong Kong dollar vorig jaar) wat neerkomt op 404 miljoen euro. In de Asia Pacific bedroeg de omzet van Esprit 1,1 miljard Hong Kong dollar tegen 1,6 miljard vorig jaar (127 miljoen euro tegen 184 miljoen euro). De e-shop van het merk bracht meer omzet op dan de rest van Europa, online kwam de omzet namelijk neer op 3,7 miljard Hong Kong dollar (427 miljoen euro).

Het afgelopen boekjaar heeft Esprit in totaal 169 slecht presterende winkels gesloten en het personeel gereduceerd. Hierdoor heeft het de kosten met eenderde weten terug te brengen, zo is te lezen in het jaarverslag.

Beeld: website esprit

ESPRIT
Esprit Holdings Limited