Omzet Inditex streeft 25 miljard voorbij in 2017

Inditex, moederbedrijf van onder andere Zara en Massimo Dutti, heeft weer een goed jaar achter de rug, zo blijkt uit de jaarcijfers. Het bedrijf passeerde afgelopen jaar de omzetgrens van 25 miljard euro dankzij een omzetgroei van 9 procent, maar de procentuele groei bij het bedrijf neemt wel af.

Brutowinst nam toe met 7 procent naar een bedrag van 14,3 miljard euro. Het netto inkomen van de groep kwam neer op 3,4 miljard euro dankzij een toename van 7 procent. Online verkopen zag een stijging van 41 procent het afgelopen jaar. Het segment maakt nu 10 procent uit van de totale omzet van Inditex.

Netto inkomen Inditex met 7 procent gestegen in 2017

Inditex heeft naast Zara en Massimo Dutti ook Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho, Zara Home en Üterque in het portfolio. Zara blijkt nog steeds de grootste inkomstenbron te zijn voor Inditex met een omzet van 16,6 miljard euro. Bij het merk nam de omzet met 8 procent toe het afgelopen jaar. Bershka volgt op nummer twee met een omzet van 2,2 miljard euro en zag een omzetgroei van 11 procent. Pull & Bear zag van de hele groep de meeste groei, 12 procent, naar een omzet van 1,74 miljard euro. Massimo Dutti rapporteerde een omzet van 1,76 miljard euro door een toename van 8 procent. Stradivarius behaalde een omzet van 1,5 miljard euro, Oysho 570 miljoen euro, Zara Home 830 miljoen euro en Üterque 97 miljoen euro.

Het afgelopen jaar heeft Inditex de online aanwezigheid uitgebreid met webshops van Zara in Singapore, Malaysia, Thailand, Vietnam en India. Het thuisland van Inditex, Spanje, draagt 16 procent bij aan de totale omzet. Europa, exclusief Spanje, draagt 44,9 procent bij aan de totale omzet. Amerika draagt 15,6 procent bij en Azië en de rest van de wereld draagt 23,2 procent bij.

Inditex doet geen uitspraken over de verwachting voor omzet het aankomende jaar. Wel geeft het bedrijf aan dat de verkoop in de winkels en online van 1 februari tot en met 11 maart zijn gestegen met 9 procent. Daarnaast verwacht Inditex het lopende boekjaar tussen de 350 en 400 winkels te openen.

Beeld: Zara website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN