• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet JD Sports Fashion Plc blijft stijgen, winst loopt weer op

Omzet JD Sports Fashion Plc blijft stijgen, winst loopt weer op

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: JD Sports.

JD Sports Fashion Plc boekt flink hogere winsten dan een jaar terug. In de eerste helft van het huidige boekjaar kwam de winst voor belastingen uit op 375,2 miljoen pond (omgerekend 432,9 miljoen euro), tegenover 298,3 miljoen pond (344,1 miljoen euro) een jaar geleden. Dat is een stijging van 25,8 procent, zo blijkt uit het halfjaarverslag van de sportkledingketen.

De groei was deels te danken aan een stijgende omzet: die kwam 8,3 procent hoger uit dan een jaar geleden, op bijna 4,8 miljard pond (5,5 miljard euro). Vooral de verkoop van sportkleding in Europa liep goed: daar steeg de omzet met 27 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In mei, toen JD Sports Fashion Plc de jaarcijfers van boekjaar 2023 presenteerde - dat boekjaar eindigde op 28 januari van het kalenderjaar - zat de winst nog in een dip. Dat had onder meer te maken met hoge kosten en verliezen die gepaard gingen met overnames en het afstoten van onderdelen van de groep, aldus JD Sports. Inmiddels zit de winst weer in de lift.

JD Sports
JD Sports Fashion PLC