• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet schoenenretailers rechtgetrokken in eerste halfjaar

Omzet schoenenretailers rechtgetrokken in eerste halfjaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Waar aan het einde van het eerste kwartaal nog sombere berichten overheersten over de mode- en schoenenbranche, geven de cijfers van het eerste halfjaar een zonniger beeld. Aan het einde van de eerste zes maanden zagen schoenretailers in totaal hun omzet stijgen met 2,4 procent, bij moderetailers lag dit percentage op 0,7 procent, aldus brancheorganisatie INretail.

In het eerste kwartaal werd in de modebranche nog een omzetdaling van 2,6 procent gezien en in de schoenenbranche nam de omzet een duik van 9 procent. De eerste omzetmaanden worden in het eerste halfjaar rechtgetrokken door de zonnige maanden van het tweede kwartaal. De maand april bleek in het eerste halfjaar de beste verkoopmaand en compenseerde op zijn beurt de omzetmaanden mei en juni. Door de hoge temperaturen in mei was er ook meer vraag naar ‘hoogzomer artikelen’, wat ook een effect had op de omzetten, aldus INretail. De modebranche noteerde een omzetplus van 2,6 procent in het tweede kwartaal en bij schoenretailers kwam dit percentage terecht op 7,5 procent.

In het eerste halfjaar daalde de sportretailmarkt met 3,3 procent. Deze omzet kreeg in het tweede kwartaal te maken met een daling van 8,2 procent. In het tweede kwartaal werd online 19,1 procent meer omzet geboekt met de verkoop van mode. De verkoop van schoenen in de e-commerce steeg met 22,4 procent. In totaal, online en offline, steeg de verkoop van baby- en kindermode in het tweede kwartaal met 5,1 procent. Er werd 3,5 procent meer damesmode verkocht en herenmode boekte een omzetplus van 1,7 procent in het tweede kwartaal. Ondermode en beenmode bleven nagenoeg gelijk. In de schoenenbranche zag het segment kinderschoenen de grootste procentuele groei, 12,6 procent. Dames- en herenschoenen werden 7,8 en 1,8 procent meer verkocht in het tweede kwartaal.

Beeld: Pexels

Detailhandel
INRetail
Modebranche
moderetailers
schoenenbranche
schoenenretailers