• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Steve Madden 15 procent omhoog

Omzet Steve Madden 15 procent omhoog

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het tweede kwartaal van boekjaar 2017 heeft Steve Madden ‘robuuste groei’ gerealiseerd, aldus het bedrijf in een persbericht. De omzet steeg met 15 procent naar een bedrag van 374,1 miljoen dollar (316 miljoen euro).

“Het sterke momentum in onze verkoop zette zich door het tweede kwartaal waarin we opnieuw robuuste omzet- en winstgroei boekte ondanks uitdagingen in het retaillandschap,” aldus CEO Edward Rosenfield. Opnieuw zagen we uitzonderlijke resultaten in het dames schoenen segment waar onze productassortiment gericht op trends de klanten aanspreekt. De kracht van ons merk en ons businessmodel geeft ons het zelfvertrouwen dat we een goede positie hebben om door deze onzekere omstandigheden in de retail te navigeren.”

Het netto-inkomen van het merk kwam neer op 29 miljoen dollar (24,5 miljoen euro) aan het einde van het tweede kwartaal.

De verkoop via de groothandel blijft de grootste inkomstenbron voor Steve Madden. De omzet bedroeg in dit segment 305,6 miljoen dollar (258 miljoen euro) dankzij een stijging van 16.3 procent. De verkoop werd echter ook gestuwd door de recent aangekochte Schwartz & Benjamin. Als deze aankoop niet meetelt kwam de omzet neer op 284,9 miljoen (241,2 miljoen euro) dankzij een groei van 8.4 procent. De verkoop in eigen retaillocaties steeg met 9.6 procent tot 68,5 miljoen dollar (58 miljoen euro). Bij gelijk aantal winkels steeg de omzet met 2,2 procent.

Beeld: Steve Madden Website

Steve Madden