• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Omzet winkels CoolCat liep al jaren terug, collectie sprak onvoldoende aan’

‘Omzet winkels CoolCat liep al jaren terug, collectie sprak onvoldoende aan’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

CoolCat had al jaren te maken met verliezen, zo blijkt ook uit het eerste faillissementsverslag van CoolCat. “Alle maatregelen die zijn genomen hebben niet geleid tot een winstgevende exploitatie van de ondernemingen,” aldus het verslag. CoolCat Nederland maakte in 2018 1,8 miljoen winst, maar CoolCat Fashion, het moederbedrijf maakte een verlies van 19 miljoen euro, zo blijkt uit het verslag. De omzet verminderde van 2017 naar 2018 met 40 miljoen euro. “De collectie lijken de klant onvoldoende aan te spreken.” Ook blijkt er nog een schuld van meer dan 30 miljoen euro open te staan.

Op 19 maart wordt het faillissement van CoolCat en de betrokken vennootschappen (Cool Cat Fashion, Cool Cat Nederland en Career Woman B.V.) uitgesproken nadat de kindermode keten zelf naar de rechter stapt hiervoor. Zowel de keten als de curator geven aan dat het aanhoudende zomerweer en de zachte winter de omzet onverwachts terug liet lopen. Eerder in 2018 gaf CoolCat CEO Lilian Vos nog aan dat het bedrijf verwachtte dat het dat jaar nog break-even zou draaien.

Curator CoolCat: ‘Omzet in de winkels liep al jaren terug’

“In de afgelopen jaren is er door CoolCat veelvuldig gesneden in de kosten. Ondanks dat bleven de resultaten tegenvallen en bleef de omzet in de winkels teruglopen.” Gisteren werd dan ook bekend gemaakt dat de nieuwe eigenaar alleen doorgaat met de online aanwezigheid van de kindermodeketen. De keten zou online ‘nog springlevend zijn’. In totaal, in binnen en buitenland, heeft het bedrijf 95 winkels. Deze zijn verspreid over Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. De winkelorganisatie zal gefaseerd worden afgebouwd.

Ten tijde van de doorstart door Retail Beheer B.V., de eigenaar van zustermerk America Today, was bekend dat een definitieve verkoopstrategie nog bepaald moest worden. In totaal werkten 1099 mensen in dienst bij de gezamenlijke vennootschappen die betrokken zijn bij het bedrijf. Hiervan krijgen naar verwachting 200 mensen een vast of tijdelijk dienstverband aangeboden door Retail Beheer, aldus het verslag. In de tijd dat ‘de voorraad aanzienlijk wordt teruggebracht bestaat de kans op werkgelegenheid voor ongeveer 350 tot 450 werknemers’, aldus het verslag.

Beeld: CoolCat

CoolCat