• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Alle winkels CoolCat toch dicht - gaat alleen online verder

Alle winkels CoolCat toch dicht - gaat alleen online verder

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Waar eerst nog hoop gekoesterd werd voor de winkels van CoolCat, blijkt nu toch het doek te vallen. Het merk meldt in een persbericht dat de winkels binnen enkele maanden uit het straatbeeld verdwijnen.

Eerder werd al aangegeven dat ‘online het merk nog springlevend is’, aldus Jaco Scheffers, bestuurder van Retail Beheer in een persbericht ten tijde van de overname. Retail Beheer had eerst de intentie om met 56 CoolCat winkels per 1 mei door te zetten. Nu blijkt dat alleen de ‘succesvolle webshop’ onder de merknaam CoolCat Junior voort wordt gezet. Hier zal alleen kinderkleding worden verkocht. “De verschuiving van offline winkelen naar online bestellen is evident. Dit rechtvaardigt onze beslissing om CoolCat alleen als online-formule voort te zetten,” aldus het bericht.

Retail Beheer benadrukt dat het niet betekent dat alle winkels definitief zullen sluiten. “Retail Beheer zal in de komende maanden de haalbaarheid. van een nieuw winkelconcept voor een nader te bepalen aantal winkels onderzoeken. Aan het einde van de zomer verwacht het bedrijf hierover meer te kunnen melden.” De huidige CoolCat-winkelorganisatie zal gefaseerd worden afgebouwd, aldus het persbericht. “Ondanks de vele reorganisaties en herstelmaatregelen die binnen het bedrijf zijn getroffen, bleven de fysieke winkels de bedrijfsresultaten negatief beïnvloeden,” aldus directeur Jaco Scheffers van Retail Beheer in het persbericht. Tijdens de afbouw en de leegverkoop van de winkels zal gekeken worden naar de haalbaarheid van een nieuwe retail-formule met de werktitel Soho. De komende zomer zal dit worden getest. “Het gaat om een volledig nieuw concept waarover wij nu nog niks kunnen melden. Dat geldt ook voor de omvang van de keten.”

Berichten in de media wijzen erop dat het winkelpersoneel bij de doorstart alleen een tijdelijke contract kreeg aangeboden. Bij CoolCat waren op het moment van het faillissement 1450 mensen betrokken, waarvan de meeste in Nederland.

CoolCat alleen online verder - richt zich op kinderkleding met naam CoolCat Junior

CoolCat vroeg op 18 maart faillissement aan en maakte dit bekend via een persbericht. Het bedrijf gaf aan dat uitdagende marktomstandigheden tot de aanvraag hebben geleid. Een dag later werd het faillissement uitgesproken. Kort na de uitspraak blijkt al dat er veel belangstelling is voor de keten. Een doorstart realiseren blijkt ondanks de vele interesse toch moeilijk, zo meldt de curator bij de bekendmaking van de doorstart. “Het realiseren van een doorstart na het faillissement van 19 maart, bleek geen eenvoudige zaak. Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.” Retail Beheer is geen wildvreemde in het retaillandschap, het is het moederbedrijf van zustermerk America Today.

Beeld: FashionUnited

CoolCat
coolcat junior
retail beheer