• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor CoolCat met eigenaar America Today

Doorstart voor CoolCat met eigenaar America Today

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

CoolCat maakt een doorstart, zo meldt de curator in een persbericht. Vanaf 1 mei zal het onder Retail Beheer B.V. vallen, de eigenaar van zusterbedrijf America Today. De doorstart geldt alleen voor de Nederlandse tak en niet voor CoolCat Belgium. De overnamepartij is opvallend aangezien zowel America Today als Coolcat zijn opgericht door modeondernemer Roland Kahn.

In de periode tot 1 mei zal Retail Beheer vorm geven aan een nieuwe verkoop en winkelstrategie. De verkoop van kleding van het merk zal tot die datum door de curator worden voortgezet in de winkels. De nieuwe eigenaar zal daarna bepalen in overleg met verhuurders welke panden er open zullen blijven. Op het moment van het faillissement had het merk 80 winkels in Nederland en 1150 werknemers.

De curator meldt in het persbericht: “Het realiseren van een doorstart, na het faillissement van 19 maart, bleek geen eenvoudige zaak. Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.” Jaco Scheffers, bestuurder van Retail Beheer B.V. reageert in een persbericht dat hij blij is om CoolCat een nieuwe toekomst te geven. “We zijn blij dat ons voorstel door de curator is gekozen en dat wij het merk dat ons zo na aan het hart ligt een nieuwe toekomst kunnen geven, met behoud van zoveel mogelijk winkels en zoveel mogelijk (oud-)medewerkers. We willen voorkomen dat de naam CoolCat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is. We gaan nu alles op alles zetten om de doorstart tot een succes te maken voor alle betrokkenen.” De woordvoerder van Retail Beheer B.V. meldt telefonisch dat het feit dat de twee merken zusterbedrijven zijn, natuurlijk heeft meegespeeld bij de keuze om CoolCat door te starten, maar dat dit nooit zekerheid geeft. De curator besluit wat hij het beste acht voor de gefailleerde en in dit geval was dat Retail Beheer.

CoolCat gered, doorstart met eigenaar America Today

CoolCat vroeg op 18 maart faillissement aan en maakte dit bekend via een persbericht. Het bedrijf gaf aan dat uitdagende marktomstandigheden tot de aanvraag hebben geleid. De verliezen bij het jaar zijn de afgelopen jaren opgelopen maar door herstelmaatregelen die in 2016 worden gestart verwacht het bedrijf eind 2018 dat het dat jaar break-even zou draaien. “Met name de zeer warme én lange zomer van 2018 en de tot dusver extreem zachte winter van 2019 hebben gezorgd voor een scherpe terugval,” aldus CoolCat in het persbericht over de faillissementsaanvraag. Een dag later wordt het faillissement over de Nederlandse kindermode keten uitgesproken.

Kort na het faillissement wordt al gemeld dat er veel belangstelling is voor CoolCat onder andere door investeerders. De webshop is op dat moment dicht en CoolCat-cadeaukaarten kunnen niet meer ingeleverd worden. De winkels zijn in ieder geval geopend tot het Paasweekend, zo meldt de woordvoerder.

In april wordt ook het faillissement voor CoolCat Belgium aangevraagd en toegewezen. De Belgische tak is te afhankelijk van de Nederlandse vennootschappen die op dat moment al twee weken failliet zijn.

Beeld: CoolCat

America Today
CoolCat
coolcat belgium
retail beheer
Roland Kahn