• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winkels CoolCat nog zeker tot Paasweekend geopend

Winkels CoolCat nog zeker tot Paasweekend geopend

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De winkels van CoolCat blijven nog zeker tot het Paasweekend geopend, zo bevestigt de woordvoerder van CoolCat telefonisch aan FashionUnited. Of ze na Pasen nog geopend zijn hangt af of er een doorstart gerealiseerd wordt.

Op het moment worden de opties van een doorstart bekeken. Er is een inventarisatie gemaakt van de kandidaten die zich gemeld hebben, aldus de woordvoerder. Eerst zal gesproken worden die het bedrijf in zijn geheel of een gedeelte daarvan willen voortzetten. Ketst dit af, dan zullen de gesprekken verder gaan met geïnteresseerden in bijvoorbeeld de voorraad.

Naar verwachting zal deze week nog geen doorstart bekend gemaakt worden. “Maar over die doorstart moet wel binnen nu en een paar weken besloten worden,” aldus de woordvoerder. Op zijn vroegst is er volgende week meer informatie over het lot van CoolCat.

CoolCat vroeg op 18 maart zelf het faillissement aan, wat een dag later werd uitgesproken. Het voorzichtige herstel van de keten werd ongedaan gemaakt door de lange en hete zomer van 2018 en de zachte winter. Het faillissement van de Belgische tak van CoolCat werd vorige week aangevraagd omdat de tak te afhankelijk was van het Nederlandse moederbedrijf. Deze winkels zijn wel gesloten, terwijl de 80 Nederlandse vestigingen dus nog open blijven.

Beeld: FashionUnited

CoolCat