De groei bij Asos plc vertraagt gedurende het huidige boekjaar, zo blijkt uit de gepubliceerde derde kwartaal resultaten. In het derde kwartaal realiseerde het bedrijf een omzetgroei van 22 procent, terwijl het afgelopen boekjaar (FY) Asos een groei van 34 procent realiseerde.

“Ik ben tevreden met de manier waarop ons bedrijf gehandeld heeft de laatste vier maanden. Als we kijken naar onze plannen voor dit boekjaar, zijn We zijn op de goede weg,” aldus Nick eighton, CEO van Asos Plc, in het verslag. “We hebben een goede omzetgroei gezien, zeker in Groot-Brittannië, een brutomarge dat beter is dan verwacht naast een significante vooruitgang met onze investeringen in de infrastructuur. Het vierde kwartaal is goed begonnen, zeker op het gebied van verkoop bij volle prijs. We zijn zelfverzekerd over ons doel om nog een jaar van sterke groei te leveren.”

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

In het derde kwartaal behaalde Asos Plc een omzet van 823,9 miljoen pond (932,1 miljoen euro). De verkoop in Groot-Brittannië steeg met 23 procent naar 288 miljoen pond (325 miljoen euro). Internationale verkoop, de opsomming van Europa, Verenigde Staten en de rest van de wereld, kwam neer op 514,7 miljoen pond (582,2 miljoen euro) door een stijging van 21 procent. Van de internationale markten, zag Europa de grootste procentuele groei, 31 procent. De Verenigde Staten behaalde als markt een groei van 15 procent, de rest van de wereld zag een groei van 11 procent.

De omzet in het huidige boekjaar tot nu toe komt neer op 1,982 miljard pond (2,24 miljard euro). In augustus loopt het boekjaar voor Asos Plc af. Het bedrijf verwacht dan een groei tussen 25 en 30 procent te rapporteren, maar waarschijnlijk valt dit dichterbij de 25 uit aldus het bedrijf.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN