• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ook faillissementsaanvraag voor Dolcis, Manfield en Invito

Ook faillissementsaanvraag voor Dolcis, Manfield en Invito

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

De rechtbank in Maastricht heeft inmiddels het faillissement uitgesproken van Hoogenbosch Retail Group BV en haar dochterondernemingen Dolcis BV, Manfield BV, Invito BV en PRO Sport BV. Ook Macintosh E-commerce B.V. en MRG STM B.V (Steve Madden) zijn failliet verklaard. De bewindvoerders John Huppertz en Ben Meijs zijn benoemd tot curatoren. Scapino verkeert daarentegen nog steeds in surseance van betaling

De uitstel van betaling voor MRG STM BV en Macintosh E-commerce BV werd al op 31 december 2015 verleend. De bewindvoerders vroegen op 5 januari 2016 voor de overige bedrijven surseance van betaling aan.

De winkels en webshops blijven voorlopig nog gewoon open, meldt Macintosh in een persbericht. Ruilen is ook nog steeds mogelijk.

Bewindvoerders vragen faillissement aan voor Dolcis, Manfield en Invito

De bewindvoerders John Huppertz van Paulissen Advocaten en Bart Meijs van Thuis & Partners zijn momenteel met de banken in gesprek over mogelijke overnamekandidaten voor de Macintosh Retail Group. Alle scenario’s worden onderzocht, zowel een overname van de gehele groep als verkoop van onderdelen daarvan. Er wordt geen enkele opbrengt meer verwacht voor de aandeelhouders, zegt Macintosh.

Een woordvoerder laat aan de media weten dat er verschillende partijen geïnteresseerd zijn in de winkelketens. Hoeveel winkels een doorstart zouden kunnen maken en hoeveel medewerkers hun baan kunnen behouden is nog onduidelijk.

Macintosh heeft ruim 500 winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken in totaal 5.500 mensen bij het bedrijf. Eind december vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan; Macintosh kampte met een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Uit voorzorg waren er al een aantal bedrijfsonderdelen verkocht, waaronder Kwantum, Belcompany en Halfords. Er bleven enkel schoenenzaken in de Benelux over, maar de verkopen in november en december vielen erg tegen. Het lukte Macintosh daardoor niet om alle verbeteringen in het bedrijf door te voeren.

Bekijk ook onze Tijdlijn - Na bijna twee eeuwen is het einde nabij voor Macintosh Retail Group.

Beeld: Macintosh


Macintosh