• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ook Uniqlo maakt vertrek Rusland officieel en verkoopt lokale activiteiten

Ook Uniqlo maakt vertrek Rusland officieel en verkoopt lokale activiteiten

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Business

Uniqlo flagship store in Tokyo's Asakusa district. Beeld: Fast Retailing

Ook het Japanse merk Uniqlo heeft besloten zijn Russische activiteiten te verkopen, zo meldt Fashionnetwork. De beslissing komt nadat Uniqlo zijn activiteiten in het gebied in maart 2022 al stopzette, vlak nadat Rusland Oekraïne binnen viel.

De Russische Vice-minister van Industrie en Handel, Viktor Jevtoekov, zei afgelopen dinsdag volgens Fashionnetwork in het Russische dagblad Izvestia dat het bedrijf heeft besloten Rusland volledig te verlaten, maar nog een aanvraag moet indienen bij de regering, waardoor de keten nog geen koper heeft.

Fast Retailing reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Uniqlo heeft vijftig winkels in Rusland. Met zijn beslissing om de Russische activiteiten te verkopen treedt het bedrijf in de voetsporen van vele andere internationale modebedrijven.

Fast Retailing, het moederbedrijf van Uniqlo, heeft inmiddels via een persbericht op hun website aangekondigd dat het niet van plan is de Russische activiteiten te verkopen. De huidige situatie blijft ongewijzigd en het bedrijf zal “de situatie op de voet blijven volgen en basis daarvan beslissingen nemen”, aldus Fast Retailing.

Uniqlo