• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Oprichters FNG kopen aandelen terug van Econopolis

Oprichters FNG kopen aandelen terug van Econopolis

Door Anne Buis

1 jun 2016

Business

Het Belgische Econopolis Private Investments verkoopt zijn belang van 7,4 terug aan de drie oprichters van FNG Groep en de oprichter van outdoorwinkel AS Adventure. Dat meldt De Tijd.

De drie oprichters CEO Dieter Pennickx, zijn echtgenote Anja Maes en vriend Manu Bracke hadden tot nu toe 55 procent van de aandelen. Emiel Lathouwers, de oprichter van AS Adventure had 13,2 procent in handen. Hoe de verdeling er na de verkregen aandelen van Econopolis uitziet, is nog niet bekend.

Pennickx laat weten erg blij te zijn met de verkoop van aandelen aan FNG. “Daardoor zullen we met z’n vieren 75,6 procent van het bedrijf in handen hebben,” laat hij aan de Belgische krant weten.

Het nieuwe belang versterkt de positie van FNG. Recentelijk realiseerde R&S Retail een omgekeerde overname. Door de aandelen van Econopolis is driekwart van FNG in Belgische handen. Pennickx licht toe: “De drie oprichters en FNG zullen twee derde van de aandelen in het toekomstige fusiebedrijf bezitten.”

Philippe Mathieu van Econopolis Private Investment laat weten dat het verkopen van de aandelen het gevolg was van de beursnotering die FNG wil realiseren. Hierdoor voldoet FNG Group niet meer aan de investeringscriteria. “ We hebben beslist onze participatie aan de stichters over te dragen die daarmee op dit cruciaal ogenblik hun controle over de groep kunnen versterken,” aldus Mathieu in de krant.

Opvallend is dat R&S Retail eerder een tweede ruilbod deed op de aandelen van FNG Group , om zo het hele bedrijf in handen te krijgen. Het moederbedrijf van Miss Etam heeft nieuwe aandelen geboden voor een belang in FNG. “Het ruilbod strekt zich uit tot alle aandelen (met inbegrip van de eigen aandelen) en warranten uitgegeven door FNG, die nog niet in het bezit zijn van R&S of de met R&S verbonden personen,” liet R&S in een persbericht weten.

Lees ook: Tijdlijn - FNG: Hoe drie ingenieurs met de slogan 'excel je rijk' een modeimperium hebben opgebouwd

Beeld: FNG

FNG
r&S