• Home
  • Nieuws
  • Business
  • R&S Retail Group wil ook resterende aandelen FNG Group

R&S Retail Group wil ook resterende aandelen FNG Group

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

R&S Retail Group heeft al een deel van de FNG Group in handen, maar wil nu ook de resterende aandelen van het Belgische concern in handen krijgen. Daarom heeft R&S een ruilbod gedaan voor de aandelen van FNG Group die het nog niet in zijn bezit had.

Het moederbedrijf van Miss Etam heeft nieuwe aandelen geboden voor een belang in FNG. “Het Ruilbod strekt zich uit tot alle aandelen (met inbegrip van de eigen aandelen) en warranten uitgegeven door FNG, die nog niet in het bezit zijn van R&S of de met R&S verbonden personen,” laat R&S in een persbericht weten.

Het is de tweede keer dat R&S aandelen aanbied om het belang in FNG te vergroten. Ook toen was er sprake van een aandelenruil. De aandeelhouders van FNG kregen toen nieuwe aandelen aangeboden van R&S.

In maart werd bekend dat R&S Retail Group, het moederbedrijf van Miss Etam, het Belgische FNG, eigenaar van Claudia Sträter, Expresso, CKS en Fred & Ginger, wilde overnemen nadat de bedrijven in januari 2016 al lieten weten de krachten te bundelen en intensiever samen te werken. De strategie van de R&S Retail Group is gericht op het verwerven van retail- en fashion ketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen.

Sinds januari 2016 is R&S Retail Group eigenaar van Miss Etam, die meer dan 100 verkooppunten en 800 medewerkers heeft. FNG Group heeft meer dan 1.800 medewerkers, 365 verkooppunten en meer dan 1.500 multi brand stores. FNG is eigenaar van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps. Gezamenlijk hebben R&S en FNG een jaaromzet van ongeveer 350 miljoen euro en ruim 2.500 medewerkers.

Meer weten over FNG? Lees hier hoe drie ingenieurs met de slogan 'excel je rijk' een modeimperium hebben opgebouwd.

 

Beeld: FNG website

FNG
R&S Retail Group