Overname moederbedrijf Wehkamp.nl bevestigd

Apax Partners is de nieuwe eigenaar van RFS Holland Holding, het moederbedrijf van online warenhuis Wehkamp.nl. Volgens de webshop kan het bedrijf door inbreng van kapitaal en expertise van Apax sneller innovaties uitrollen en zo groeien. Details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

CEO Gert van de Weerdhof is verheugd over de nieuwe mogelijkheden voor RFS: “Ik ben enthousiast over Apax Partners als een krachtige nieuwe aandeelhouder, die zijn vertrouwen in onze strategie en mensen duidelijk heeft uitgesproken én die waardevolle ervaring met groeibedrijven zoals Tommy Hilfiger, Autotrader en Exact meebrengt.” Of Van de Weerdhof van de nieuwe eigenaar mag blijven als topman, is niet bekend gemaakt.

De positionering van het merk Wehkamp is het afgelopen jaar verder aangescherpt. Daarnaast is veel geïnvesteerd in het serviceaanbod waarmee Wehkamp zich onderscheidt. Wehkamp bezorgt nu zes dagen per week, waarbij klanten kunnen kiezen op welke dag en binnen welk tijdvenster van drie uur zij hun bestellingen bezorgd willen hebben. De opening van het nieuwe, geheel geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle zal er vanaf dit najaar voor zorgen dat consumenten hun bestelling nog dezelfde dag geleverd kunnen krijgen.

Wehkamp.nl rapporteerde in boekjaar 2014-2015 een omzetgroei van 12 procent. In totaal was de omzet 546 miljoen euro. Daarmee kwam de RFS consumentenomzet, inclusief Fonq.nl, Create2Fit en Lacent, op 711,3 miljoen euro, met een Ebitda (inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill) van 46 miljoen euro.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN