Moederbedrijf Wehkamp lijkt eindelijk koper te vinden

Na verscheidene pogingen gaat het nu dan lukken: Wehkamp.nl wordt verkocht. Het online warenhuis met hoofdkantoor in Zwolle komt in Britse handen. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van anonieme, financiële bronnen.

De krant schrijft dat RFS Holland Holding, het moederbedrijf van Fonq.nl, een webwinkel met interieurartikelen, dicht bij een akkoord is met Apax, een Brits private equity bedrijf. Apax zou 450 miljoen euro overhebben voor RFS Holland Holding.

Ad Scheepbouwer, Berend van de Maat en Paul Nijhof bezitten momenteel 80 procent van de aandelen in RFS Holland Holding. Zij namen het bedrijf in 2008 over en veranderden Wehkamp van een postorderbedrijf in een moderne webwinkel. Er werd flink geïnvesteerd in het bedrijf. Onder andere 100 miljoen euro in een modern distributiecentrum in Zwolle, dat op het punt staat open te gaan. Dat het online warenhuis door de overname zal verhuizen, lijkt daardoor niet erg waarschijnlijk.

Moederbedrijf Wehkamp lijkt eindelijk koper te vinden

Wehkamp in Britse handen

Scheepbouwer, Van de Maat en Nijhof wilden al langer van Wehkamp.nl af. Begin 2011 doken de eerste speculaties op over een verkoop. Later dat jaar werd bekend dat niet alleen Wehkamp.nl een nieuwe eigenaar zocht, maar het gehele concern, RFS Holland Holding. Begin 2012 bleek echter dat een overname er even niet in zat. Zowel Ahold als Bol.com hadden interesse in de modewebwinkel. Maar toen Ahold vervolgens Bol.com overnam, zat er voor RFS Holland Holding geen deal in.

Eind vorig jaar werd een nieuwe poging gewaagd. Volgens de aandeelhouders was de timing deze keer beter. Ze spraken van een 'ongekende dynamiek in de sector'.

RFS Holland Holding had vorig jaar een omzet van 498,1 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel, die het Financieele Dagblad in het bezit heeft. Volgens de krant is het opvallend dat de omzet daalde - met 0,7 procent in vergelijking met 2013 - terwijl de markt voor online modewinkels juist sterk groeit.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN