Overnamebod voor Hunkemöller flink gekelderd

De twee partijen die nog in de race zijn om Hunkemöller over te nemen, tasten minder diep in de buidel dan gedacht. De Amerikaanse investeringsmaatschappijen hebben na boekenonderzoek hun biedingen met tientallen miljoenen euro’s teruggeschroefd. Dat meldt de Telegraaf.

De Amerikaanse investeerder Carlyle heeft zijn bod teruggebracht van 500 miljoen euro naar 430 miljoen euro. Ook Sycamore, die met het hoogste bod de meest beoogde nieuwe eigenaar was, heeft 70 miljoen euro van zijn bod afgetrokken en kwam met een bedrag van 440 miljoen euro. De partijen zijn inmiddels al drie weken aan het onderhandelen over de overname van Hunkemöller, vooralsnog zonder resultaat.

Sinds dit voorjaar stond Hunkemöller in de etalage stond voor een bedrag van 550 miljoen euro. De Franse eigenaar Paribas Affaires Industrielles (PAI) zou de zakenbank JPMorgan ingehuurd hebben voor de overname. Oorspronkelijk waren er 11 partijen geïnteresseerd in een overname van de lingerieketen, maar veel investeerders haakten af na tegenvallende jaarresultaten en de hoge vraagprijs.

Hunkemöller werd opgericht in 1886 in Amsterdam door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis. Het bedrijf produceerde in het begin enkel korsetten, in zijn fabriekje in Amsterdam. Inmiddels, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste lingerieketens in Europa, en is het marktleider in de Benelux en Duitsland.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN