‘Sycamore in vergevorderde onderhandelingen met Hunkemöller’

Het ziet ernaar uit dat Hunkemöller in Amerikaanse handen valt. Het Amerikaanse investeringsbedrijf Sycamore Partners voert vergevorderde onderhandelingen voor een overname van de lingerieketen. Dat melden bronnen aan Bloomberg.

Volgens ingewijden wordt er een bedrag van 440 miljoen euro neergeteld voor de overname van Hunkemöller. Eerder gingen de geruchten nog dat het Amerikaanse bedrijf 550 miljoen euro zou bieden. Woordvoerders van PAI Partners en Sycamore Partners weigerden commentaar te geven. Een vertegenwoordiger voor Hunkemöller kon niet direct worden bereikt voor commentaar. Overigens zijn de gesprekken nog gaande, benadrukken de bronnen. Of de andere Amerikaanse partij Carlyle Group nog in de race is voor de overname, is niet bekend.

‘Sycamore in vergevorderde onderhandelingen met Hunkemöller’

Als de private equity partij Sycamore de nieuwe eigenaar van Hunkemöller wordt, zal dat het debuut zijn van de New Yorkse investeerder in Europa. In het begin waren er nog elf potentiele kopers voor de keten, waaronder de nieuwe eigenaar Apax. Veel partijen haakten echter af, omdat de groei van Hunkemöller achter bleef. De Franse eigenaar PAI huurde eerder zakenbank JP Morgan in om het bedrijf van de hand te doen. Hunkemöller zou zo’n 500 miljoen euro moeten opbrengen.

Sycamore zou 440 miljoen euro bieden voor overname Hunkemöller

In april werd al bekend dat Hunkemöller in de etalage stond voor een bedrag van 550 miljoen euro. De Franse eigenaar Paribas Affaires Industrielles (PAI) zou de zakenbank JPMorgan ingehuurd hebben voor de overname. In maart werd al bekend dat PAI de interesse had gepolst over een eventuele beursgang of begeleiding van verkoop bij bankiers.

Eigenaar PAI is de voormalige investeringstak van BNP Paribas en kocht het lingeriehuis in 2010 van Maxeda Retail Group voor een bedrag van 265 miljoen euro van het oude Vendex KBB, die het op zijn beurt had gekocht in 2006. Sinds Hunkemöller onder Frans bewind staat, is het aantal winkels uitgebreid van 133 naar 600 wereldwijd.

‘Sycamore in vergevorderde onderhandelingen met Hunkemöller’

Hunkemöller werd opgericht in 1886 in Amsterdam door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis. Het bedrijf produceerde in het begin enkel korsetten, in zijn fabriekje in Amsterdam. Later kwamen er vestigingen in Utrecht en Rotterdam bij. Inmiddels, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste lingerieketens in Europa, en is het marktleider in de Benelux en Duitsland. Het bedrijf heeft 2.700 medewerkers en meer dan 600 winkels in 16 landen, waaronder in Saudi-Arabië, Egypte, Marokko en Bahrein. In Nederland heeft de lingerieketen 150 vestigingen.

In het laatste boekjaar boekte Hunkemöller een omzet van 300 miljoen euro en een winst van 4,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 24 miljoen euro.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN