• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overwinning in Bangladesh: modemerk moet 2,3 miljoen dollar betalen voor fabrieksveiligheid

Overwinning in Bangladesh: modemerk moet 2,3 miljoen dollar betalen voor fabrieksveiligheid

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vakbonden in Bangladesh hebben een regeling getroffen van 2,3 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) met een internationaal kledingmerk, zo meldt The Guardian. Het merk, dat volgens de regeling niet bij naam genoemd mag worden, werd beschuldigd van het uitstellen van het verbeteren van levensbedreigende arbeidsomstandigheden in fabrieken.

Het merk heeft ingestemd met het betalen van 2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) om problemen in 150 kledingfabrieken te verhelpen. Daarnaast wordt er 300.000 dollar betaalt aan de twee vakbonden die de zaak aan het licht brachten - IndustriALL Global Union en UNI Global Union. Dit bedrag zal worden gebruikt om het joint worker support fonds te ondersteunen.

Sinds de Rana Plaza-ramp in 2013 waarbij 1135 fabrieksmedewerkers uit Bangladesh omkwamen, wordt door nationale en internationale organisaties extra gelet op de veiligheid in de fabrieken. Meerdere initiatieven zijn sindsdien opgericht om aandacht te vragen voor deze problemen en samen te werken om deze op te lossen.

Bangladesh