OVS rapporteert omzetgroei van 6,5 procent in Q1

Het jaar is goed begonnen voor OVS SpA, het nieuwe moederbedrijf van Charles Vögele. Het Italiaanse bedrijf rapporteerde in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een omzet van 319,3 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 6,5 procent. Dat maakte het concern onlangs bekend.

“OVS SpA bleef ook in het eerste kwartaal van 2017 groeien dankzij goede vergelijkbare verkoopprestaties en de uitbreiding van het retailnetwerk, met de centrale kosten die onder controle werden gehouden,” reageert CEO Stefano Beraldo in een verklaring. “De gunstige weersomstandigheden vanaf de tweede helft van mei hebben geleid tot een versnelling van de positieve dynamiek in het kwartaal,” aldus de directeur.

De omzet van het OVS merk groeide met 11,5 miljoen euro, of 4,6 procent. Bij warenhuisketen Upim steeg de omzet 7,8 miljoen euro, of 16,4 procent.

Het EBITDA van OVS SpA kwam in het eerste kwartaal uit op 29,3 miljoen euro, een stijging van 11,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee vertegenwoordigt het EBITDA 9,2 procent van de netto-omzet. Het bedrijfsresultaat groeide met 2,5 miljoen euro, of 17,4 procent, naar 16,9 miljoen euro. De winst voor belasting kwam uit op 13,8 miljoen euro, een stijging van 3 miljoen euro.

OVS opende tijdens het eerste kwartaal 11 eigen winkels en 42 franchise-filialen, waarmee de uitbreidingsplannen op schema liggen. “De integratie met Charles Vögele en de daaruit vloeiende internationale groei is in lijn met de plannen, zowel in termen van winkelconversies als centrale vermindering van de kosten,” verklaart Beraldo.

Beeld: Charles Vögele Nederland Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN