• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Perry Sport en Aktiesport mogelijk met weinig winkels verder

Perry Sport en Aktiesport mogelijk met weinig winkels verder

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het ziet er niet zo goed uit voor Perry Sport en Aktiesport: de ketens houden vermoedelijk allebei maar rond de 30 winkels over na de doorstart onder JD Sports. Dat melden bronnen aan Retailnews.

Een aantal winkels zal daarnaast omgevormd worden tot JD Sports-winkel. Voor de overname hadden Perry Sport en Aktiesport samen 187 filialen. Bij het faillissement werd er al afscheid genomen van 55 vestigingen, waarvan het huurcontract niet werd verlengd. Van de overige 132 winkels zou per winkel worden beslist of deze een doorstart zou maken. Uiteindelijk lijkt dat dus rond de 60 winkels in totaal te worden.

Een woordvoerder van de curatoren van USG zegt tegen Retailnews dat hij ‘deze aantallen ook heeft gehoord’, maar benadrukt niet namens JD Sports te spreken. De overnamepartij wil zelf niet reageren op de geruchten.

Voor de overname van Perrysport en Aktiesport betaalde JD Sports 26,5 miljoen euro. Daarvoor kreeg de nieuwe eigenaar de voorraden, inventaris en intellectuele eigendommen. Perry Sport en Aktiesport zullen door de overname onder de paraplu van JD Sports vallen, in de nieuwe dochteronderneming Sports Unlimited Retail.

Benieuwd waar de winkels van Perry Sport en Aktiesport zich precies bevinden? Bekijk het op onderstaande kaart. Klik het venster open om te filteren per keten.

*Aktiesport shop-in-shops staan niet op de kaart.


Aktiesport
JD Sports
Perry Sport
USG