• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Prada ziet jaaromzet in 2017 dalen met 2 procent

Prada ziet jaaromzet in 2017 dalen met 2 procent

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modegroep Prada S.p.A., moederbedrijf van onder andere Prada en Miu Miu, rapporteert over boekjaar 2017 een omzet van 3,056 miljard euro, een daling van 2 procent ten opzichte van 2016. Het nettoresultaat bedroeg 249 miljoen euro. Vorig jaar lag de omzet nog op ruim 278 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag 2017 van de Italiaanse groep, eindigend op 31 december 2017.

Ondanks deze kleine dalingen, laat CEO Patrizio Bertelli middels een persbericht weten tevreden te zijn over de vooruitgang die het bedrijf in 2017 heeft geboekt en geeft hij aan goede verwachtingen van 2018 hebben: “In het tweede deel van het jaar en in de eerste maanden van 2018 hebben de verkooptrends zich door nieuwe strategische initiatieven van de groep gestaag verbeterd.”

Groei markten Asia Pacific en China

De Prada-merken in de regio Asia Pacific lieten een omzetstijging van 1 procent ten opzichte van 2016 zien. Het bedrijf boekte sterke resultaten in de regio China, waar de groep een groei van 8 procent noteerde. In de VS daalde de omzet 4 procent, hoewel Prada S.p.A. in het laatste deel en het eerste deel van 2018 al herstel noteerde.

De inkomsten uit de Europese markt bleven nagenoeg hetzelfde als in 2016. De omzet uit Japan daalde 11 procent. Prada noteert wel een verbetering in die markt door toedoen van het toerisme en een sterkere lokale vraag. Hoewel de totale omzet uit regio Midden-Oosten 9 procent daalde ten opzichte van het jaar ervoor, zag Prada ook voor deze markt een herstel in het tweede deel van het boekjaar 2017.

Sterke resultaten ready-to-wear

De groep boekt binnen alle markten en alle merken sterke resultaten aangaande de ready-to-wear-lijnen. Door de aanhoudende verkooptrend binnen het lederwaren segment en aangedreven door nieuwe producten en iconische productlijnen, groeiden de verkopen in totaal 7 procent ten opzichte van 2016, De groep zag de schoenenverkoop iets krimpen. Dankzij succesvolle sneakercollecties viel de schade in het algemeen mee.

Prada sloot het jaar af in lijn met 2016. De cijfers van het modemerk Miu Miu werden beïnvloed door tijdelijke winkelsluitingen in verband met een groot renovatieprogramma, essentieel voor de strategische ontwikkeling van het merk.

Beeld: Prada Facebook

Uit het archief:Prada Group ziet netto omzet dalen met 9 procent

FY 2017
Prada
Prada S.P.A.