• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Proenza Schouler pakt momentum niet en kijkt mogelijk uit naar nieuwe investeerders

Business

Proenza Schouler pakt momentum niet en kijkt mogelijk uit naar nieuwe investeerders

Door Marjolein Stormezand

2 nov. 2018

Ontwerpersduo Jack McCollough en Lazaro Hernandez, van het Amerikaanse modehuis Proenza Schouler, zijn op zoek naar nieuwe investeerders voor een kapitaalinjectie. Dit maakt WWD bekend. Het modebedrijf zou al met verschillende potentiële investeerders in gesprek zijn.

Proenza Schouler is eigendom van McCollough en Hernandez. In 2015 nam participatiemaatschappij Castanea Partners een minderheidsbelang in het modehuis. Andere investeerders zijn John Howard, chief executive officer van Irving Place Capital, en Andrew Rosen, CEO van Theory.

De huidige investeerders hebben volgens WWD allemaal aangegeven gefrustreerd te zijn over de tegenvallende resultaten van Proenza Schouler en hoe het de ontwerpers niet is gelukt hun momentum te pakken.

Proenza Schouler zou volgens WWD stappen hebben ondernomen om het bedrijf opnieuw te structureren, vorm te geven en ervoor te zorgen dat het merk op de juiste manier wordt gepresenteerd; het sloot zijn Madison Avenue-winkel en verplaatste deze naar Green Street. Ook de modeweek werd verplaatst: van Parijs naar New York.

Deze zomer veegde Ron Frasch, operationeel partner bij Castanea Partners, eventuele geruchten over nieuwe investeerders van de tafel. "We zullen altijd naar geïnteresseerde partners luisteren, maar we hebben op dit moment niets lopen bij Proenza”, aldus Frasch tegenover WWD.

Proenza Schouler is een Amerikaans dames- en accessoireslabel. Het merk werd in 2002 opgericht door ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Proenza Schouler wordt verkocht door meer dan honderd retailers wereldwijd, waaronder Barneys New York, Bergdorf Goodman en Harvey Nichols.