De omzet is in het eerste kwartaal bij Puma SE toegenomen met 12 procent, zo blijkt uit de voorlopige resultaten. De winst voor belastingen (EBIT) nam toe tot een bedrag van 112 miljoen euro terwijl dit vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog op 70 miljoen euro lag. Vanwege de sterke resultaten, maar ook recente ontwikkelingen in de markt, heeft Puma SE de verwachting voor 2018 aangepast.

“Het eerste kwartaal zag een sterke toename in omzet en winstgevendheid, maar meerdere onzekerheden in onze markt hebben zich recent ontwikkeld. Hieronder horen wisselkoersveranderingen, politieke instabiliteit en de onzekere handel omstandigheden tussen de Verenigde Staten en China.” De omzetgroei wordt verwacht tussen de 10 en 12 procent, terwijl deze nog op 10 procent werd geschat. Het EBIT komt naar verwachting tussen de 310 en 330 miljoen euro terecht, dit werd eerder gezet tussen de 305 en 325 miljoen euro.

Vorig jaar heeft Puma de verwachting voor het boekjaar in totaal drie keer naar boven bijgesteld. Uiteindelijk rapporteerde het bedrijf een omzetgroei van 14,5 procent en een omzet van 1,04 miljard.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN