PVH Corp ziet omzet stijgen met 7 procent in Q2

PVH Corp, moederbedrijf van onder andere Calvin Klein en Tommy Hilfiger zag het afgelopen kwartaal hoger stijgen dan verwacht. Het bedrijf zag een omzetgroei van 7 procent tot een bedrag van 1,9 miljard dollar (1,6 miljard euro).

CEO Emanuel Chirico in een statement: “De resultaten die onze verwachting hebben overstegen laten het continue momentum zien van ons diverse business model. We hebben onze verwachting voor het gehele jaar verhoogd, gebaseerd op de resultaten van het tweede kwartaal, een verbetering in de wisselkoersen en ons vertrouwen in de kracht van onze merken die de resultaten voor het tweede halfjaar zullen stuwen ondanks de aanblijvende macro-economische en geopolitieke situatie.”

Calvin Klein zag in het tweede kwartaal de omzet stijgen met 8 procent naar 786 miljoen dollar. De omzet bij Tommy Hilfiger nam toe met 4 procent naar een bedrag van 892 miljoen dollar. Beiden merken zagen vooral een positieve groei in Europa en Azië. In Noord-Amerika zagen Calvin Klein en Tommy Hilfiger een lichte daling van 1 en 2 procent. Een reden voor de omzetdaling in dit gebied voor Calvin Klein, is de deconsolidatie van Mexico.

Voor het gehele financiële boekjaar verwacht PVH Corp een omzetstijging van 6 procent. In het derde kwartaal verwacht de groep een omzetstijging van 4 procent.

Beeld: PVH Corp website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN