• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Quiksilver doet indicatief bod van 150 miljoen dollar op concurrent Billabong

Quiksilver doet indicatief bod van 150 miljoen dollar op concurrent Billabong

Door Arjan Ranjbar

4 dec. 2017

Business

Boardriders, het moederbedrijf achter surf-en skatemerken als Quiksilver en DC Shoes, heeft een indicatief bod gedaan op concurrent Billabong. Het van origine Australische merk laat in een persbericht weten dat er 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) geboden is voor haar aandelen.

Het bod is een mogelijk redmiddel voor het noodlijdende Billabong, dat in de afgelopen jaren steevast rode cijfers schreef. Afgelopen boekjaar, dat liep tot aan 30 juni 2017, noteerde het bedrijf een verlies van 77,1 miljoen dollar (51,4 miljoen euro). Dat is drie keer zoveel als het voorgaande jaar. In 2012 weigerde Billabong, dat toen al in zwaar weer verkeerde, nog een overnamebod dat vier keer hoger lag dan het huidige.

Ook Quiksilver heeft roerige jaren achter de rug. In 2015 ging het failliet, waarna het na een herstructurering in handen kwam van investeringsmaatschappij Oaktree Capital, dat nog altijd een meerderheidsbelang heeft. Oaktree Capital heeft reeds een minderheidsbelang in Billabong van zo’n 19 procent. Direct na de bekendmaking van het bod op 1 december schoot het aandeel Billabong met 23 procent omhoog.

De Raad van Bestuur van Billabong laat in hetzelfde persbericht weten de weg vrij te maken voor een officieel overnamebod van Boardriders. Dit proces zal nog een aantal weken in beslag nemen. Het bedrijf benadrukt dat de procedure niet direct hoeft te leiden tot een officieel bod.

Beeld: Billabong Facebook

Billabong
QUIKSILVER