R&S Retail Group lanceert officieel ruilbod FNG Group

Het ruilbod van R&S Retail Group op FNG Group is officieel gelanceerd. Aandeelhouders van FNG Group kunnen nu hun aandelen inruilen voor R&S Retail-aandelen. Dat heeft R&S in een persbericht bekendgemaakt.

Aandeelhouders krijgen 17,2 nieuwe aandelen bij R&S Retail Group voor elk aandeel van FNG Group. Elk warrant van FNG Group is 8,6 aandelen van R&S waard. Als het ruilbod is afgerond zal R&S in het bezit zijn een belang van 50 procent plus een aandeel. De raad van bestuur van FNG heeft unaniem besloten om de houders van FNG Effecten aan te bevelen op het Ruilbod in te gaan. Hoewel de aandeelhouders geadviseerd is om het ruilbod te aanvaarden, is het niet verplicht. Het gaat immers om een vrijwillig overnamebod. Aandeelhouders die niet meegaan in het ruilbod zullen worden uitgekocht.

Verder wil R&S ook de aankoopoptie op schoenenketen Brantano gaan uitoefenen. Na het faillissement van Macintosh werd het Belgische onderdeel Brantano verkocht aan BrantNew. Dat is een samenwerkingsverband tussen R&S Retail, FNG Group en de familie Torfs, die 75 schoenenwinkels bezit in België. Brantnew bezit alle winkels van Brantano en heeft 1.100 medewerkers in dienst in België en Luxemburg. In april nam R&S een aankoopoptie op Brantano. De drie ondernemers zouden hun belang daarbij verkopen en 5 procent van R&S Retail ontvangen, meldt Retaildetail. Er is nog geen goedkeuring verleend voor de aankoopoptie. Als het aan R&S Retail ligt, wordt Brantano binnen 3 jaar onderdeel van FNG. De fusie zou een omzet van 500 miljoen euro opleveren en er zouden 3.500 mensen werkzaam zijn binnen het gefuseerde bedrijf.

In het persbericht laat R&S Retail weten dat Miss Etam nu bijna een jaar na de de doorstart en 'enkele drastische stappen' opnieuw een gezond bedrijf is. Het winkelbestand is teruggebracht van 180 filialen naar 'een honderdtal' en ook het personeelsbestand van het hoofdkantoor is gesaneerd. De strategie van de R&S Retail Group is gericht op ‘het verwerven van retail- en modeketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen’.

Beeld: Facebook Brantano

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN