ACM keurt overname FNG door R&S Retail goed

R&S Retail Group mag de Belgische FNG Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 2 mei 2016 besloten. Volgens het ACM blijft na de overname voldoende concurrentie over. Daarmee is een belangrijke hinderis voor de overname geslecht. De deal hoeft nu nog alleen door de aandeelhouders te worden goedgekeurd.

De overname door R&S betreft een omgekeerde acquisitie waardoor FNG naar de beurs van Amsterdam kan. Aandeelhouders van FNG krijgen nieuwe aandelen aangeboden van R&S. “In het kader van het Ruilbod, zal R&S per FNG aandeel dat in het Ruilbod wordt ingebracht 17,2 nieuw uit te geven gewone aandelen in R&S aanbieden, en zal R&S per FNG warrant dat in het Ruilbod wordt ingebracht 8,6 nieuw uit te geven gewone aandelen in R&S aanbieden,” liet het bedrijf eerder in een persbericht weten. Er wordt geen bod in contanten gedaan.

In maart werd bekend dat R&S Retail Group, het moederbedrijf van Miss Etam, het Belgische FNG, eigenaar van Claudia Sträter, Expresso, CKS en Fred & Ginger, wilde overnemen nadat de bedrijven in januari 2016 al lieten weten de krachten te bundelen en intensiever samen te werken.

Meer weten over FNG? Lees hier hoe drie ingenieurs met de slogan 'excel je rijk' een modeimperium hebben opgebouwd.


Vorige week kwam naar buiten dat R&S Retail een optie heeft genomen op de aankoop van Brantano. Met de optie kan R&S de schoenenketen binnen drie jaar overnemen. De aankoopprijs voor Brantano moet nog bepaald worden en zal uiteindelijk ook in aandelen worden uitbetaald.

R&S Retail Group is sinds januari 2016 eigenaar van damesmodeketen Miss Etam.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN