• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Miss Etam-eigenaar neemt optie op schoenenketen Brantano

Miss Etam-eigenaar neemt optie op schoenenketen Brantano

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

R&S Retail Group NV, de eigenaar van Miss Etam, heeft een optie genomen op de aankoop van Brantano. De toezichthouders moeten de toekenning van de optie nog wel goedkeuren.

De schoenenketen Brantano heeft ruim 130 winkels in België en Luxemburg en heeft zo’n 1.100 medewerkers. Voorheen maakte Brantano deel uit van Macintosh Retail Group, maar dat ging vorig jaar failliet. Vervolgens werd de schoenenketen doorgestart bij de nieuwe vennootschap BrantNew, een groep Belgische en Nederlandse investeerders, onder wie de Nederlandse ondernemer Rens Van de Schoor, CEO van de FNG Group Dieter Penninckx, en de familie Torfs. Van der Schoor is de enige bestuurder bij R&S met 75 procent van de aandelen in handen.

“Deze optie sluit aan bij de strategie van R&S die erop is gericht om retail- en fashion ketens te combineren en de synergiëen tussen de groepen maximaal te benutten,” laat R&S Retail Group in een persbericht weten. Met de optie kan R&S Retail de schoenenketen binnen drie jaar overnemen. De aankoopprijs voor Brantano moet nog bepaald worden, en zal uiteindelijk uitbetaald worden in aandelen.

Aankoopoptie op Brantano door R&S Retail

Sinds januari 2016 is R&S Retail Group eigenaar van Miss Etam , die meer dan 100 verkooppunten en 800 medewerkers heeft. Vorig jaar ging Miss Etam nog failliet, maar het bedrijf kon dankzij R&S een doorstart maken.

Recentelijk is R&S Retail ook de overname gestart van FNG Group, het moederbedrijf van de ketens Claudia Sträter, Superstar en Steps. Dat ging om een omgekeerde overname, waardoor FNG naar de beurs van Amsterdam kan. Het ACM moet nog wel goedkeuring geven voor de overname.

“Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retailwereld is het cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken enerzijds, zodat je flexibel kan inspelen in een snel veranderende markt, en schaal anderzijds, dit om maximaal van schaalvoordelen te kunnen genieten," laat R&S-directeur Rens van de Schoor destijds in een persbericht weten.

Als de overname met Brantano een feit wordt, zal de mode-en schoenengroep met beursnotatie een omzet van 500 miljoen euro behalen, meldt Retaildetail. FNG zal dan zo’n 75 procent van de aandelen bezitten, tegenover 10 procent in handen van R&S Retail. De huidige aandeelhouders zullen de overige 15 procent gaan verdelen. Later zal zo’n 20 procent van de aandelen vrij verhandeld kunnen worden op de beurs, en in de toekomst moet dat nog meer worden.

Beeld: Facebook Brantano

Brantano
FNG
Miss Etam
r&S