R&S Retail Group heeft een overnamebod gedaan op de Belgische branchegenoot FNG Group. De aandeelhouders van FNG krijgen daarbij nieuwe aandelen aangeboden van R&S. Dat heeft het moederbedrijf van Miss Etam bekendgemaakt. FNG Group is onder meer eigenaar van merken als Claudia Sträter, Expresso, CKS en Fred & Ginger.

In januari van dit jaar kondigden de partijen al aan om te gaan samenwerken. Toen zei managing director Dieter Pennickx al dat er ‘een fusie, overname of omgekeerde overname tot de mogelijkheden behoorde’.

“Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retail-wereld is het cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken enerzijds, zodat je flexibel kan inspelen in een snel veranderende markt, en schaal anderzijds, dit om maximaal van schaalvoordelen te kunnen genieten," laat R&S-directeur Rens van de Schoor in een persbericht weten.

R&S Retail Group wil FNG Group overnemen

“R&S zal per FNG aandeel dat in het Ruilbod wordt ingebracht 17,2 nieuw uit te geven gewone aandelen in R&S aanbieden, en zal R&S per FNG warrant dat in het Ruilbod wordt ingebracht 8,6 nieuw uit te geven gewone aandelen in R&S aanbieden,” laat het moederbedrijf van Miss Etam in een persbericht weten. Er wordt geen bod in contanten gedaan.

Zowel de Belgische als de Nederlandse mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders moeten nog akkoord gaan met de overname, net als de ondernemingsraad van R&S Retail Group. Als er een overeenkomst gesloten wordt hebben de bedrijven samen 2.500 medewerkers en een omzet van 350 miljoen euro. Lukt het niet om de overname rond te krijgen dan overweegt R&S om een ‘uitrookprocedure’ te starten.

Moederbedrijf Miss Etam doet geen overnamebod in contanten

In januari 2016 lieten de bedrijven al weten de krachten te willen bundelen en intensiever te gaan samenwerken. “Beide bedrijven zien op verschillende vlakken mogelijkheden om in een intensieve samenwerking synergieën te realiseren. Operationeel hebben de bedrijven dan ook complementaire troeven,” lieten FNG en R&S Retail tien weten. “Net als R&S wil FNG waarde creëren met een no-nonsens aanpak door optimalisering van bedrijfsprocessen, door het benutten van synergieën en door een sterke nadruk op de omni-channel aanpak.”

Sinds januari 2016 is R&S Retail Group eigenaar van Miss Etam, die meer dan 100 verkooppunten en 800 medewerkers heeft. Vorig jaar ging Miss Etam nog failliet, maar het bedrijf kon dankzij R&S een doorstart maken. Bij de doorstart ging het aantal vestigingen van 180 terug naar 100. Daarnaast werden de huurcontracten aangepast en vond er een reorganisatie plaats op het hoofdkantoor.

FNG Group heeft meer dan 1.800 medewerkers, 365 verkooppunten en meer dan 1.500 multi brand stores.

Een aandeel van R&S Retail Group daalde donderdag met 16 procent tot 1,26 euro.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN