R&S Retail haalt 32 miljoen op met nieuwe aandelen

R&S Retail Groep heeft een bedrag van 32 miljoen euro opgehaald, door 1 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. Op 4 oktober liet R&S weten al 25 miljoen euro te hebben opgehaald, maar met de onderhandse plaatsing kwam daar nog eens 7 miljoen euro bij.

Het gaat om een private placement, waarbij 1 miljoen aandelen geplaatst zijn voor 32 euro per aandeel. Het totaal aantal uitstaande aandelen bedraagt na deze plaatsing 8.042.392.

Het geld uit de nieuwe aandelen komt goed van pas als financiële buffer, maar is waarschijnlijk ook bedoeld voor nieuwe overnames. Momenteel investeert R&S Retail in de vernieuwing van de recentelijk overgenomen winkelketens, zoals Brantano , Miss Etam, Promiss en Friday.

Het bedrijf heeft recentelijk de omgekeerde overname van het Belgische FNG voltooid, waarmee beide bedrijven samen een omzet van 500 miljoen euro hebben. Door de omgekeerde overname hebben de aandeelhouders van FNG nog veel invloed en hebben ze tevens profijt van de R&S Retail’s positie op de beurs. FNG is onder meer eigenaar van Fred & Ginger, Claudia Sträter, Expresso, Steps.

Beeld: Brantano

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN