Ralph Lauren Q3: verlies en lagere omzet

De omzet van Ralph Lauren daalde in het derde kwartaal van het huidige boekjaar met 6 procent. Het bedrijf draaide ook een nettoverlies van 82 miljoen dollar (65,8 miljoen euro), maar volgens het bedrijf zijn de resultaten van het kwartaal ‘beter dan verwacht’.

“Terwijl we ons voorbereiden op ons 50-jarige jubileum en naar de toekomst kijken, blijven we ons focussen op het ontwikkelen van ons iconische merk en de rijke geschiedenis om beter met de klanten van vandaag de dag een connectie te krijgen,” aldus Ralph Lauren, oprichter, ontwerper en voorzitter van het merk. “Met de focus op onze belangrijkste initiatieven, vooral tijdens de belangrijke feestdagen periode, hebben we resultaten geleverd die beter zijn dan verwacht,” aldus CEO Patrice Louvet. “We hebben minder afgeprijsd een een betere kwaliteit van de kwaliteit over het algemeen bereikt. Er moet nog steeds veel gebeuren om terug te keren als een leider in de industrie en de omzet en winstgroei die daarbij hoort te bereiken, maar deze resultaten geven ons het vertrouwen dat we op het juiste pad zijn.”

Netto omzet kwam in het derde kwartaal neer op 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) door een daling van 4 procent. De grootste afname was te zien in Noord-Amerika (11 procent). Hier bedroeg de omzet 886 miljoen dollar (712 miljoen euro) door een lagere vraag van consumenten maar ook de strategische afname van leveringen en kortingsacties. In Europa bedroeg de omzet 378 miljoen dollar (303 miljoen euro) door een omzetdaling van 8 procent, maar in Azië steeg de omzet juist met 7 procent naar 251 miljoen dollar (201,7 miljoen euro).

Voor het gehele huidige boekjaar verwacht Ralph Lauren een omzetdaling tussen de 8 en 9 procent.

Beeld: Ralph Lauren Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN