Ray-Ban eigenaar wil Nederlandse optiek groep Grandvision overnemen

EssilorLuxottica SA, de eigenaar van onder andere Ray-Ban, heeft interesse in een overname van Eyewish-eigenaar Grandvision. EssilorLuxottica voert gesprekken met de grootaandeelhouder HAL, die 77 procent van Grandvision in handen heeft. GrandVision bevestigt de gesprekken in een kort statement op de corporate website.

GrandVision is de eigenaar van onder andere Eyewish, Pearle en sinds kort ook van e-tailer Charlie Temple. De Nederlandse optiek groep wordt door Bloomberg op een waarde van 7,1 miljard euro geschat. Het nieuws van een mogelijke overname zorgde ervoor dat de aandelen van GrandVision alleen vandaag al met 10 procent stegen naar een bedrag van 25,30 euro per aandeel.

Nederlandse optiek groep GrandVision voert overnamegesprekken met EssilorLuxottica

GrandVision benadrukt in het statement dat op dit moment het nog onzeker is of tot een overeenkomst gekomen kan worden tussen EssilorLuxottica en Hal. GrandVision meldt dat wanneer wel wordt overgegaan op een overname van de aandelen, dit zal zijn voor 28 euro per aandeel. Ook al is Hal de grootaandeelhouder van GrandVision, is aan het bedrijf wel gevraagd om de overname te steunen, zo blijkt in het bericht. Wanneer EssilorLuxottica wel de aandelen van Hal overneemt zal het ook een bod doen op de overige aandelen van GrandVision, aldus het persbericht. Verdere aankondigingen rond de gesprekken worden alleen gedaan wanneer dit nodig is, benadrukt GrandVision.

GrandVision, dat gespecialiseerd is in brillen op sterkte, is actief in meer dan veertig landen verspreid over Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. het bedrijf heeft meer dan 7.200 winkels. EssilorLuxottica voert winkels van onder andere Vogue Eyewear, Sunglass hut, Persol, en Ray-Ban en ontwikkelt brillen voor onder andere Chanel, Valentino, Ralph Lauren, Ferrari, Coach, Dolce & Gabbana en Armani Exchange.

Beeld: EssilorLuxottica pers website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN