Rechter schrapt boete 100.000 euro CoolCat

CoolCat hoeft een gedeelte van een oplegde boete door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) niet te betalen. Dit heeft de rechtbank van Rotterdam besloten op 19 april, zo meldt ACM in een persbericht deze week.

Het modemerk kreeg in 2016 een boete van 220.000 euro in totaal. 100.000 werd opgelegd omdat Coolcat op de website geen duidelijke informatie verschafte over het ontbindingsrecht van een aankoop. De tweede boete van 120.000 had betrekking op het niet naleven van het terugbetalen na een retour.

Coolcat ging in beroep bij de rechtbank en is nu deels in het gelijk gesteld. Volgens de rechtbank zijn de overtredingen terecht vastgesteld door ACM, maar de boete voor onduidelijke informatie had niet gegeven mogen worden omdat CoolCat niet eerst was gewaarschuwd. Bij 40 andere winkels had ACM dit namelijk wel gedaan en vanuit het gelijkheidsbeginsel is dit een reden voor de rechtbank om de boete te schrappen.

Niet alleen Coolcat werd bestraft in 2016, maar ook Bever, Shoebaloo, de voormalige eigenaar van Hipvoordeheb en de eigenaar van Kiesdejuistesportbh. ACM deelde destijds 590.000 euro aan boetes uit.

Beeld: Coolcat Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN