• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rechtszaak Tuunte berust volgens curator op ‘verkeerde feiten’

Rechtszaak Tuunte berust volgens curator op ‘verkeerde feiten’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De rechtszaak die vakbond CNV en 108 ex-werknemers van Tuunte Fashion zijn gestart vanwege de doorstart van de keten, zou volgens de curator berusten op verkeerde feiten. Zo blijkt uit een nieuwe faillissementsverslag.

Oud-werknemers en vakbond CNV zijn van mening dat er sprake is van een flitsfaillissement. Dit zou het bedrijf gedaan hebben om onder andere makkelijk duurder personeel te ontslaan. De zaak wekt de indruk van een flitsfaillissement omdat een doorstart is gerealiseerd met de oorspronkelijke eigenaren. Een procedure werd gestart tegen Roose B.V., Zoef Investments, de vestigingen van Tuunte in Barneveld, Enschede en Nijverdal en tegen curator Jongerius. De filialen betrokken in de procedure zijn niet gefailleerd.

CNV en de voormalige werknemers stellen dat zij feitelijk niet in dienst waren bij Tuunte Fashion, maar bij de afzonderlijke B.V.’s. In het verslag beschrijft Jongerius meermaals dat alle 260 medewerkers in dienst waren bij Tuunte Fashion B.V.

In het faillissementsverslag benadrukt Jongerius dat het voorafgaand aan het faillissement geen contact heeft gehad met Roose B.V. en/of Zoef Investments. Nadat Tuunte Fashion failliet werd verklaard op 8 augustus heeft de curator met meerdere partijen gesproken over een mogelijke doorstart. CNV en de oud-medewerkers zijn van mening dat de curator al eerder contact had met de partijen achter de doorstart. De vakbond is niet gevoelig voor de argumenten van Jongerius, die nu een verweerschrift moet indienen.

tuunte