Recordjaar Skechers goed voor omzet van 4,6 miljard in 2018

Met vier kwartalen waarin de records bij Skechers USA, Inc. werden verbroken, kon het niet anders dan een record boekjaar worden voor het bedrijf. Skechers behaalde een omzet van 4,64 miljard dollar (4 miljard euro) in het boekjaar dankzij een ‘duwtje’ van meer dan 1 miljard dollar in het vierde kwartaal, zo blijkt uit het jaarverslag.

Financiële topman van Skechers, David Weinberg, in het verslag: “2018 was een jaar van record omzetten - voor het eerst streefden we in het vierde kwartaal de 1 miljard omzetgrens voorbij en in combinatie met de drie andere recordkwartalen behaalden we een omzetrecord van 4,64 miljard dollar in het hele boekjaar.” In 2018 behaalde het bedrijf een netto inkomen van 301 miljoen dollar (265 miljoen euro) dankzij een stijging van 7,9 procent.

Skechers heeft ‘recordjaar’ in 2018

De omzet steeg in het boekjaar 2018 met 11,5 procent. Deze stijging werd voornamelijk gestuwd door een omzettoename van 18,8 procent in de internationale groothandel. In de eigen retail steeg de omzet met 12 procent. De gehele internationale omzet steeg met 19,2 procent, in de thuismarkt steeg de omzet met 3,5 procent.

“Product highlights van het jaar was de herlancering van onze Skechers D’Lite collectie die momentum krijgt wereldwijd en onze iconische Skechers GOwalk lijn en comfortabele instappers voor mannen deden het goed in 2018,” aldus CEO Robert Greenberg in het verslag.

Skechers USA, Inc. verwacht dat in het eerste kwartaal een omzet tussen de 1,275 en 1,3 miljard dollar (tussen de 1,125 en 1,147 miljard euro) wordt behaald. “We kijken uit naar een nieuw record in het eerste kwartaal,” aldus CEO Robert Greenberg in het verslag. Over het gehele boekjaar doet het bedrijf nog geen uitspraken.

Beeld: Facebook/Skechers

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN